Studentflaken och framkomligheten

Trafikkontoret och polisen har gått ut med information om villkoren för studentflaken i Stockholm till sommaren.

Redan i höstas förvarnade jag i en debattartikel om att det inte skulle vara möjligt att köra i innerscity pga de renoveringsarbeten som kommer att genomföras med början denna sommar och ett antal år framöver. Tätskikten som går från korsningen Regeringsgatan /Hamngatan till Klarabergsviadukten läcker och behöver åtgärdas. Detta är ett enormt arbete som kommer att påverka framkomligheten i city flera år framöver.

Så den som påstår att detta är en information som kommer alltför sent har missat höstens förvarning.

Självklart ska studenterna fira sitt utspring och det är inget förbud att åka studentflak. Men det kommer inte att vara möjligt att åka runt Sergelfontänen och i innercity. Jag hoppas att det finns förståelse för att staden måste fungera även under den månad som studentutspringen sker. Framkomlighetsarbetet är ett viktigt arbete som måste vara prioriterat även om det är utspring. Det gäller även trafiksäkerhetsfrågorna. Spill, stök, skadegörelse är ju inte helt ovanligt i dessa tider och till och med fönsterputsare har fullt upp dagar som dessa pga allt stök.

stadens webb finns det tydlig information om var man kan och var man inte kan köra.

#studenter #fönster #stockholm